MINDEN, AMIT TUDNIA KELL
Támogatás

LETÖLTHETŐ SEGÉDLETEK

A Quick Guide egy rövid útmutató a program használatához. Segítségével könnyedén el tudja kezdeni használni a programot. A segédlet lépésről lépésre magyarázza el a költségvetés tervezés folyamatait, az alkalmazás használata közben hatékonyan tudja támogatni munkáját.
Kattintson a képre a letöltéshez!

Az ELBA – Elemek rendszere ábra segítséget ad annak megértéséhez, hogy rendszerünk milyen csoportosítással kezeli a tételeket. Az ábra szemléletesen mutatja be azokat az Elemeket és Alelemeket, amit a programban megtalálhatunk, így könnyebb lesz az ELBA használata.

Kattintson a képre a letöltéshez!

Az ELBA – Felület megnevezések ábra a program felhasználói felületének elnevezéseit mutatja be.

Kattintson a képre a letöltéshez!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Jelenleg csak asztali környezetben használható a program.

Az ELBA segítségével bármilyen méretű épület feldolgozható. Az egyedi épületelemek saját szöveggel vihetők fel.

Az alkalmazás felújításhoz, bővítéshez, vagy bontáshoz is alkalmazható. Felújításhoz speciális elemek is rendelkezésre állnak.

Egy emailcímmel egy felhasználó tudja egyszerre használni a fiókot. Több felhasználóhoz több regisztráció, illetve előfizetés szükséges. A felhasználók egymás fiókjaiban levő projektekhez jelenleg nem férnek hozzá.

Az ELBA első fázisban úgy készült, hogy bármely terv, vagy felmérés alapján elkészíthető legyen a költségvetés, akár BIM rendszerben készültek esetén is. Jelenleg tehát a CAD rendszerek irányába adatátvitelre nem alkalmas, a jövőben tervezzük kapcsolatok kiépítését.

Az Extra, vagy tervezői előfizetéssel:

  • indíthatunk új projektet
  • összeállíthatunk egy árazatlan Anyag és munkalistát
  • kimenthetjük a végeredményt PDF, Excel formátumban, és elküldhetjük árazásra más felhasználónak

 

A Prémium, vagy kivitelezői előfizetéssel:

  • mindent elvégezhetünk, amit az Extra előfizetéssel
  • saját áras rendszerrel könnyedén tudunk árazni
  • az elkészült árazott projektet százalékos arányban tudjuk eltéríteni, finomhangolva a végösszeget
  • kimenthetjük az ajánlatot PDF, Excel formátumban, és visszaküldhetjük ajánlatunkat rendszeren belül

Az Alap csomaggal csak beárazni lehet egy kész projektet, amire meghívást kaptunk. Nem tartalmazza a Saját áras modult.

Regisztráció után 15 nap próbaidővel kipróbálhatjuk a teljes, Prémium jogosultságú funkciókat, utána automatikusan Alap csomagra vált a fiókunk.

Két lehetőség van:

  1. Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és segítséget kap. Meglevő projektjeit csak így tudja tovább kezelni.
  2. Regisztráljon új e-mailcímmel! Egy teljesen új fiókot fog kapni.

Az ELBA rendszere nem használ rezsióradíjat, az egyes munkákhoz saját egységárakat lehet felvenni. A kivitelező árait saját maga határozza meg, nem mindegy, hogy milyen szakmunkással, milyen gépekkel végzi ugyanazt a munkát. A saját áras rendszer (Prémium jogosultság) lehetőséget ad az árbázis kialakítására és a villámgyors árazásra, korrekcióra.

A szintek szerepe elsősorban az, hogy szintenként szétválaszthatók legyenek az épületrészek, ezért általában így használjuk. A szintek főcsoportként működnek, tehát tetszés szerint alakíthatók és felhasználhatók.

Excel táblázatból adatok jelenleg nem importálhatók. Az ELBA költségkiírások Excel formátumban exportálhatók.

A kötelezően kitöltendő mezők csillaggal vannak jelölve. Ahol nem értelmezett a mező tartalma, írjunk 0-t, válasszunk “Egyéb” jellemzőt!

Általánosságban: minden mező kitöltendő, kivéve az elem/alelem elnevezése, és a megjegyzés mezők. 

Az ELBA rendszere minden tekintetben a valós piaci és szakmai folyamatokhoz kíván alkalmazkodni.  Az alkalmazás, az eddigi rendszerektől teljesen eltérő felépítése miatt, jelenleg nem kezel ÉNGY tételeket és kiírásokat.

A program jelenleg így teszi lehetővé a saját projektek árazását. A közeljövőben a program fejlesztésével a folyamat egyszerűsödni fog.

A lezárt (ajánlatra visszaküldött) projektek kártyáján megjelenik a jobb felső sarokban egy másolás ikon. Ennek segítségével a projekt lemásolható és tovább szerkeszthető. Így biztosítható, hogy minden kiküldött ajánlatak nyoma maradjon.

A projekt megnyitási, küldési dátumait a rendszer vezérli, így azok rendszeren belül nem módosíthatók. Amennyiben mégis szükség van a dátumok módosítására, az Excel formátum nyújt erre lehetőséget.

A Projektek és az Ajánlatok menüpontban rendelkezésre állnak szűrők. A projekt nevére, valamint a létrehozás dátumára tudunk szűrni, így könnyen kiválaszthatjuk a szükséges kártyát.

A honlapunkon, a Támogatás menüpontban sok hasznos információt, letölthető dokumentumot, rövid videókat talál.

Rendszeresen tartunk online oktatásokat, amelyekre az Oktatás menüpontban jelentkezhet. Az alapok pár óra ráfordítással megismerhetők, a többi egyszerűen és magától értetődően fog következni a program használata során.

Ha mégis elakadt, e-mailben, vagy telefonon tud segítséget kérni.

Az oktatásokon bármennyiszer részt vehet, előzetes jelentkezés után.

Személyes oktatásokat korábban is tartottunk. Az év során szervezni fogunk személyes, gyakorlati előadásokat is.

Természetesen nem. Ha nincs szükségünk vakolatra, az adott munkánál válasszuk a “Nem töltöm ki” kapcsolót!

Egy alelemből (Ablak) több is felvehető egy elem (Falazás) alá. Vegyünk fel még egy (vagy bármennyi) Ablak alelemet, és töltsük ki az adatait!

Ha több ablak alelem szerepel, javasolt kitölteni az alelem elnevezése mezőt (Alapadatok felett), hogy meg tudjuk azokat különböztetni egymástól.

A Fal belső felület alelem csak elemhez (Falazás) kapcsolódóan vehető fel. Vegyünk fel Falazás elemet, a falazás munkáinál válasszuk a “Nem töltöm ki” kapcsolót! A Fal belső felületénél a szükséges munkákat ki tudjuk írni.

Hamarosan elérhető lesz Belső felújítás elem is, ahol könnyebben kezelhetők az ilyen helyzetek.

Az egységárakat jelenleg a Kivitelező saját maga képzi azzal, hogy beírja az árait. Amelyik munkához nem talál mentett árat a rendszer, automatikusan eltárolja. A mentett rendszerárak felülírhatók, módosíthatók. Így képződik és alakul a saját árbázis. 

A árak mentése csak a Saját áras modulban szerepel, ami a Prémium (Kivitelezői) előfizetés része.

Az anyagveszteség költségeit az Egységárnak kell tartalmaznia, különben a Megrendelő nem fogja tudni ellenőrizni.

A saját áras modulban (Prémium előfizetés) lehetőség van a végleges ár finomhangolására, százalékos eltérítésére (anyag és munkadíj), a kívánt eltérítés egyenletesen eloszlik a tételek között.

Az Elemek és Alelemek kitöltöttségét a kártya szélén levő indikátor jelzi. Ha minden szükséges adat kitöltésre került, zöld pipát fogunk látni. Amelyik alelemnél, vagy akár elemnél piros felkiáltójelet látunk, ott hiányzik még valami. 

Érdemes először a pipákat végig ellenőrizni, így jobban átlátható a rendszer.

Emecz Viktor
Emecz Viktor
New Age Properties Kft.
Tovább olvasom
Az átláthatóság és a hatékonyság, ez a két legfontosabb jellemzője az Elba rendszerének. Időt tudok megspórolni azzal, hogy ha az Elbával készítem az árajánlatot.
Papp Gábor
Papp Gábor
Mava Plan Kft.
Tovább olvasom
Észrevehetően gyorsabb az árajánlat készítés más rendszerektől. Szimpatikus, hogy magától számol.
Schmidt Csaba
Schmidt Csaba
Bau Innotech Kft.
Tovább olvasom
Nem az enyém volt a legolcsóbb árajánlat, mégis én nyertem a munkát. Ezt legalább értem - mondta az Építtető az ajánlatot látva.
Kovács Zsófia
Kovács Zsófia
Műszaki vezető, okl. építőmérnök
Tovább olvasom
"Logikus, átlátható és nagyon könnyen alkalmazható, laikusok számára is könnyebben követhető. Gyorsabban készíthető el egy árazatlan költségvetés, a számításokra fordított idő is jelentősen lerövidül."
Huszti Katalin
Huszti Katalin
Építész tervező - PH Navitas Kft.
Tovább olvasom
A tervezéssel kapcsolatos költségvetés sokkal egyszerűbb lett, kevesebb energiával, hibamentesen készíthető.
Sándor Zoltán
Sándor Zoltán
Elba Kft.
Tovább olvasom
Elképesztő mértékben meggyorsította a munkámat. 7-8 x annyi árajánlatot tudok adni igényes formában.
Előző
Következő