Családi ház építési árkalkulátor

Készen állsz arra, hogy megépítsd az álmaid otthonát?

Ezzel a kalkulátorral könnyedén kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne egy családi ház építése a te elképzeléseid alapján. A kalkulátor használatához csak néhány adatot kell megadnod, például az épület alapterületét, a tetőtér kialakítását, az alapanyagok típusát és a kivitelezés módját.

Az eredmény egy tájékoztató jellegű becslés, amely segít Neked megtervezni a költségvetést és eldönteni, hogy mennyit tudsz költeni egy új otthonra.

Pontosabb árra kíváncsi?
Pontosabb adatok csak tervek alapján számíthatók, elsősorban részletes kiviteli tervekből. Ha többet szeretne erről tudni, töltse ki az alábbi űrlapot!

Az alábbi űrlap elküldése után felvesszük veled a kapcsolatot. Egyeztetést követően az ELBA rendszer segítésével elkészítjük azt az árajánlatot, amivel pontosan meghatározható a leendő családi házad építési költsége.

Családi ház ára

Mi alapján számol a családi ház építési kalkulátor?

 1. Ház hasznos alapterülete (pinceszint nélkül) – ide azt kérjük, hogy a tervezett épület falak nélkül számolt területét írja be, ami lehet egy becsült érték is.
  Ez az adat is elég, hogy egy kiinduló, becsült árat kapjon.
 2. Garázs, melléképület hasznos alapterülete – ha lesz ilyen, akkor a ide kérjük a tervezett épületek, vagy épületrészek falak nélkül vett területét.
 3. Pinceszint hasznos alapterülete – ha van, akkor itt adja meg a pinceszint falak nélkül vett területét!
 4. Terasz alapterülete – amennyiben lesz terasz, akkor meg kell adni a tervezett teraszok alapterületét!
 5. Régió – itt adhatja meg, hogy Magyarország melyik régiójában tervezi az építkezést
 6. Telek elhelyezkedése – az lehet kertvárosi, Belvárosi, esetleg távolabbi elhelyezkedésű
 7. Terepviszonyok – azaz milyen leejtésű a terep
 8. Épület igényszintje – megadhatja az épület igényszintjét! 
  ALAP – Átlagos felszereltségű épület, jó minőségű műanyag ablakokkal, vakolt külső felülettel, burkolatok 5e Ft/m2 árig, beltéri ajtók 100e Ft/m2 árig

  EMELT szint – Burkolatok 10e Ft/m2 áron, beltéri ajtók 200eFt/db áron, ablakok fa-alu vagy műanyag-alu szerkezetek, külső burkolat az épületen, belsőépítészeti megoldások, fürdő és konyha bútorai emelt design szerint

  LUXUS – Emelt szint felett, 1,5 szorzóval számol. Határ a csillagos ég…
 9. Energetikai minőség – Itt tudja megadni az épület kívánt energetikai minőségét
  Energiatakarékos – Mai korszerű épület BB energetikai minősítéssel, 20 cm hőszigetelés a falon, 30 cm hőszigetelés padláson/födémen, 3 rétegű ablakokkal, hőszivattyúval, padlófűtéssel, melegvíz tárolóval

  Passzívház közeli: Mai korszerű épület AA+ energetikai minősítéssel, 25-30 cm hőszigetelés a falon, 40 cm hőszigetelés padláson/födémen, 3 rétegű passzívház ablakokkal, hőszivattyúval, padlófűtéssel, melegvíz tárolóval, szellőztető rendszerrel

  Minősített passzívház – mint előző, hivatalos passzívház minősítéssel.
 10. Építési módszer – milyen módszerrel építkezne, hagyományost vagy könnyűszerkezetest választ.
Ezek alapján megmutatjuk a Családi ház bekerülési költségét. A kalkuláció egy becslés, ami a tervezés előtti szakaszban jó kiindulási alap lehet.  Fontos, hogy a számítás KSH adatokból és tényleges árajánlatokból származó adatokból készül (2023. III. negyedév).

A KISZÁMÍTHATÓ ÉPÍTKEZÉS

Kerüld el a családi ház építési költségeinek a kockázatát!

A családi ház építése a pontatlan költségbecslések, vagy váratlan építési problémák miatt okozhat fejfájást. Néhány stresszfaktor, ami miatt az építkezési költségek elszállnak:

Az építőanyagok és a munkaerő árának emelkedése sokszor előre kiszámíthatatlan, ami folyamatosan növelheti az elhúzódó építkezés költségeit.

Talajproblémák, csatornázási problémák vagy egyéb váratlan építési problémák, melyeket csak a megfelelő tervezéssel és felkészüléssel lehet elkerülni.

A kivitelező által adott költségbecslés nem tükrözi a valóságot, és a projekt drágább lesz, mint tervezték.